kategorie: Aktuality

Dopis řeholním kongregacím - žádost o účast na Dětské diecézní pouti

Dopis řeholním kongregacím - žádost o účast na Dětské diecézní pouti

Dobrý den,

dovolte mi, abych se v letošním Roce zasvěceného života na vás obrátila s touto prosbou.

3. 10. 2015 bude Diecézní katechetické středisko ve spolupráci s vikariátem Tábor pořádat Dětskou diecézní pouť v Bechyni. Tématem letošní poutě je příběh odvážného chlapce aneb život sv. Tarsicia. Tímto tématem se chceme připojit k přípravě Národního eucharistického kongresu v Brně.

V rámci odpoledního programu bychom chtěli účastníkům představit různé řeholní kongregace a zároveň nabídnou možnost adorace v kostele sv. Matěje na bechyňském náměstí.

Proto vás prosíme, zda se můžete během odpoledního programu, který bude trvat cca 3 hodiny, zúčastnit adorace v kostele sv. Matěje. Máme představu, že by se řeholní kongregace střídaly cca po hodině, takže bychom potřebovali alespoň tři řády.

I když se jedná o Dětskou diecézní pouť, většinou doprovází děti jejich rodiče nebo katecheti a podle zkušenosti z minulých let očekáváme okolo 600 účastníků. Během odpoledního programu budou ještě aktivity od vojenské jednotky z Bechyně a zároveň bude v klášterní zahradě program zaměřený na sv. Tarsicia.

 Prosím vás, zda byste nám mohli do 30. 6. 2015 napsat, jestli se můžete odpoledního programu Dětské diecézní poutě zúčastnit.

 

Děkuji a budu se těšit na odpověď.

S pozdravem

Mgr. Martina Fürstová

Diecézní katechetické středisko

 
Ke stažení Ke stažení